WG Indiana ”Ellen” NO BCH đŸ”đŸ„‡đŸŒŸ

Under juli mĂ„nad har vi tagit det mycket lugnt med hundarna eftersom bĂ„da gick in i löp. Vi har haft hĂ€rliga dagar i SkĂ„ne med en resa till Helsingör, Ale Stenar, Skanör/Falsterbo, Eklaholm, Brösarpsbackar och mycket mera. Hundarna fick stanna hemma, tack Martin för att du tog hand om Kaiza och Ellen! I slutet av juli Ă„kte vi nĂ„gra dagar till vĂ„ra vĂ€nner pĂ„ Öland. Vi passade pĂ„ att trĂ€na hundarna med blodspĂ„r i fĂ„rhagar med mycket störning av bĂ„de fĂ„r, harar och rĂ„djur. Vi hade ju planerat en Norge resa för att gĂ„ spĂ„rprov.

I lördags Äkte vi mot TandÄdalen dÀr vi övernattade för att sedan stiga upp tidigt pÄ söndagsmorgonen för att Äka till Löten utanför Elverum. Det var Hedmarks Dachshundklubb som ordnade spÄrprovet. Det var 11 elitprovs hundar varav 1 gick till pris och 27 AK hundar vilka 10 st gick till pris 1:a pris. Först ut var Kaiza i spÄret. Hon tog god tid pÄ sig och snurrade lite utanför spÄret och nÄgon markering av sÄrlegan blev det inte sÄ dÀr föll hon i pris. Hon fick ett 2:a pris och inger NO BCH den hÀr gÄngen.

NĂ€r det blev Ellens tur fick vi Ă„ka till en annan domare och hon tog spĂ„ret direkt, gick i ett lugnt och fint tempo, markerade sĂ„rlegan och tog sig fint runt i spĂ„ret. Det kĂ€ndes att hon gjort ett bra spĂ„rarbete och vid prisutdelningen var spĂ€nningen hög. De började med hundarna som tagit 3:e pris, 2:a pris och sedan 1:a pris. NĂ€r de inte ropat upp Ellens namn nĂ€r det Ă„terstod tre hundar förstod jag att vi placerat oss bra. Domaren började med att berĂ€tta att de tre hundarna som var kvar var alla dömda av olika domare och hade alla rutorna (i protkollet) ifyllt pĂ„ ”sĂŠrdeles godt”. Han skrattade sedan och sa att vi börjar med den Ă€ldsta hunden pĂ„ 3:e plats och det var Ellen! Hurra! đŸ”đŸ„‡đŸŒŸPĂ„ 2:a plats en labrador och pĂ„ 1:a plats en drever. Det gick lĂ€tt att köra hem pĂ„ kvĂ€llen och vi Ă€r sĂ„ glada över vĂ„r Norge resa.

Vi har lite nosaktiviteter inplanerade i augusti och givetvis den traditionella fĂ„geljakten i HĂ€rjedalen. Vi sĂ€ger ett STORT GRATTIS till vĂ„r kennelmormor som fyller Ă„r pĂ„ mĂ„ndag! Hurra Hurra! đŸŒžđŸ„ł Vi önskar Er en fin sensommar! Eva-Lis & HĂ„kan, Kaiza och Ellen đŸŒ»đŸ¶đŸŒ»đŸ¶

Rulla till toppen