Fågeljakt 2024

I lördags åkte hundarna och jag till Härjedalen på fågeljakt. 🐦 Jakten blev lovlig på söndagen och det blev en fin dag. Vi hade flera fåglar inom skotthåll men tyvärr missade jag på båda. Måndagens jakt blev lika med fåglar inom men skotthåll men ingen träff. Vi har haft fina dagar hos Stina och Lars-Gunnar och STORT TACK för er gästfrihet. Kaiza och Ellen hade nog kunnat stanna längre för de fick smakbitar då och då och inte minst kolbulle. TACK!

Förra veckan var Ellen och jag till Avesta och gick ett öppenklass spår viltspår. Ellen var inte lika duktiga som i Norge men vi tog oss runt spåret, kom till klöven och det blev ett 1:a pris. 🥇 Domarens utlåtande var: ”Startar utmärkt, klarar dagens uppgift utmärkt, bra spårat” Domare: Bengt-Olov Almén.

Hösten innebär för oss jakt och vi kommer att fortsätta jaga fågel här hemma, åka till Nattavaara på älgjakt (septemberjakt) innan älgjakten här i Dalarna. I september kommer jag och Kaiza att börja utbildningen till narkotika/vapensökshund. Det kommer att bli en rolig och utmanande utbildning för både hund och husse. Kaiza och jag har en tävling i Nose Work också i september som vi ska hinna med. Vi önskar er en fin september med härliga dagar i skog och mark! Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen🤗🤗🐶🐶

Rulla till toppen