Exteriörbedömning

Under påskhelgen var Anna-Maria med familj här hemma. Vi umgicks utomhus och följde alla restriktioner om pandemin. Kaizas favorit Wilhelm var förstås här och det blev en del kel, gos och lek. Kaiza har också börjat viltspårssäsongen med att gå några spår. Det har gått riktigt bra och husse är mer än nöjd. I år läggs fokus på svårare spår och mycket passivitetsträning. I dag har vi avslutat påsklovet med att delta i SSRK Dalarnas exteriörbedömning för domare Carina Östman. Kaiza fick jättefin kritik och hennes resultat blev excellent med CK. Domarens utlåtande var: ”Utmärkt temperament. Rör sig mycket bra och spänstigt i sidled. Parallell bak, lite slarvig fram. Utmärkt hals, mycket bra överlinje, Feminint huvud med fint uttryck. Utmärkt skuldra, något kort överarm. Utmärkt kropp, förbröst och päls. En tanke högt hull. Mycket bra vinklad bak och benstomme. Välvisad”. Kaiza har utvecklats i kroppen och hon har ”satt” sig. Nu blir det till att banta bort lite trivselvikt. Kritiken idag är vi mycket glada för och Kaiza visar än en gång vilken fin hund hon är! Tack till Kennel Kristaras och till Kennel Firén Ice för denna underbara hund! Kaiza, Eva-Lis & Håkan

Mycket glad matte med finaste Kaiza

SE VCH Kristaras Kindly Kaiza ”Kaiza” Excellent m CK Domare: Carina Östman

Nosarbete

Passivitet i spåret

Bästisar

Rådjuret Wilhelm

Rulla till toppen