Nose Work, spår och vattenapportering

I lördags morse styrde vi mot Sysslebäck för att delta i Nose Work1 tävling TEM utomhus. Vi hade startnummer 4 och gick ut tidigt. Kaiza tog det första söket på 11 sek under och det andra på 25 sekunder, hittills var jag jättenöjd. På det tredje söket markerade Kaiza, men jag stod för missen och fjärde söket hade säkert en ekorre, mus eller nåt annat sprungit under huset som var mycket intressantare så vår tid gick ut. Vi fick iallafall fina priser med oss hem för våra första sök en 2:a och en 3;e plats. Lördagen var den varmaste dagen hittills och Kaiza skötte sig fint med kyltäcke och silverduk. Vi fortsatte sedan mot Arvika för övernattning. På söndag fortsatte vi mot Mangskog där Kaiza skulle gå ett spår hos Åse Palm. Spåret ingår i Springer Mellans viltspårscup. Det var en påskjuten älgkalv som vi skulle leta på och det var ett mycket roligt spår där jag ofrivilligt fick bada vid en tjärn. Vi hittade älgen och jag är mycket nöjd med Kaizas insats. Efter provet åkte vi till en tjärn där Kristarashundar hade samlats ur deras senaste kull (Kaiza är faster till valparna) och Kaizas mamma Grete. Det var en trevlig dag med duktiga små valpar som apporterade fint i vatten och Anette och Göte bjöd på smörgåstårta och tårta. Stort Tack för en mycket trevlig dag!

Idag har vi haft besök av Anne och Finn från Kennel Happy Leans i Danmark. De hade sina två fina springertikar med sig och det var fint att se att våra hundar trivdes tillsammans. Ha en fortsatt skön sommar och njut i skuggan och i vattnet med era hundar. /Håkan, Eva-Lis och Kaiza

Redo för start i TEM utomhussök
Gulliga små priser
Åse berättar scenariot om älgen vi ska leta på
Kaiza tar snabbt upp spåret………..
Fest med smörgåstårta, stort Tack!
Delar av Kristaras gänget
Åse och Majken, Tony och Nova-Lee, Madde och Nikki-Lou, Anette och Grete, Caisa och Norton, Kaiza och jag
Besök från Kennel Happy Leans, Danmark, Kaisa gilla Anne och Finn
Tre fina springerflickor med sina hussar och matte
Kaiza med sin mamma Grete och matte Anette
Faster Kaiza blir uppvaktad av sina små syskonbarn
Jordgubbstårta smakar mums i skogen
Mamma Grete
Rulla till toppen