Viltspår, semester och Dalarnas vackraste arbetande hund!

För någon vecka sedan styrde vi mot Värmland och Gunnarsskog för att gå ett spår i Springer Mellans viltspårscup. Känslan var att det gick bra trots att vi var ute i 45 minuter. Vi fortsatte sedan mot Björnebol och AnneMarie Skansen med hundar. Där fick vi träffa lilla söta Iza och springer killarna Snow och Zappa. Tack för gofika och en trevlig förmiddag! Resan fortsatte sedan mot Vargön och Ronnums Herrgård där vi övernattade. På kvällen åt vi en mycket god trerätters middag med utsökt dryck till. Det var Eva-Lis födelsedag så vi firade ordentligt. På söndagen var det dags för Värnerpokalen i viltspår arrangerat av Springerklubben Trestad. Vår domare var Marianne Olsson och det kändes bra när Kaiza tog spårstarten direkt. Under spåret gick vi på färskt vilt, hjortar hade synts till och det blev för mycket för Kaiza så det blev ett återtag vilket resulterade i ett 2:a pris. Det var en mycket trevlig spårtävling och vi kommer gärna tillbaka ett annat år. Vi åkte sedan till Kastlösa, Öland och hälsade på våra vänner Anne-Lii och Johan. Vi har haft sköna dagar med bad och sol vid poolen, konstrunda, restaurangbesök och mycket trevlig samvaro. Tusen tack för en härliga dagar!

I går var det dags för Dalarnas vackraste hund 2019 i Säterdalen arrangerat av Dalarnas Kennelklubb. Kaiza tävlade i klassen arbetande hundar. Domaren var Svante Frisk och han bedömde alla hundar utanför innan det var dags för supé och lottning av motståndare. Kaiza hade turen att gå direkt till semifinal där hon fick möta en Skotsk Hjorthund och som gick till final. Vi är så nöjda med resultatet och Kaizas fina sätt mot domare och hundar. Nu är det snart dags för Eva-Lis att börja jobba igen, men jag har några veckor kvar. Kaiza och jag laddar för fågeljakt både här hemma och i Härjedalen. Ha en fortsatt fin augusti! Håkan, Kaiza och Eva-Lis

Värnerpokalen i Värnersborg

Pusskalas med Snow, Iza och Kaiza

Ronnums Herrgård på Vargön
Kaiza med sin fina rosett från Värnerpokalen

Lunch i Grönhögen

Rosé vid poolkanten

Ingegärd och Eva-Lis väntar på att domaren ska presenteras
Glad matte med vår finaste Kaiza
SE VCH Kristaras Kindly Kaiza ”Kaiza”
Kaiza hittade klöven
Rosettasweets Gullviva ”Iza”
Födelsedagsmiddag med bla stekt röding, mums.

Lek och bus med Peggy på Öland

Bad poolen
Fina rosetter Dalarnas Vackraste hund 2019
Vinnaren blev Flatcoat retrivern Caci’s Sparkling N’Glitter

Blommor och rosett precis som det ska va tycker Kaiza
Vår linslus <3

Rulla till toppen