GOD JUL!

Nu tändas tusen juleljus………………….

Ett år går fort och nu är det tid skriva en julhälsning från oss på Kennel Willow Grouse. Årets som gått har kantats av många uteaktiviteter tillsammans med Kaiza som skidåkning, fjällvandring, båtturer och givetvis jakter.

Trots pandemi och restriktioner har det blivit några hundaktiviteter för Kaiza och oss under året.  Vi börjar med den fina utmärkelsen som SSRK Västerbergslagens viltspårshund 2020 som Kaiza fick vid årsmötet. En utmärkelse som vi är mycket glada över. Spårarbete är något som står högt i kurs för både Kaiza och mig (Håkan). Vi har varit på en kurs i eftersök för rov- och klövvilt i Jägarförbundets och Hunting assistans regi. Mycket trevligt och lärorikt med både praktiska och teoretiska övningar. Kaizas främsta placering i viltspår under året var när hon vann Nordiska Hunds vandringspris i viltspår i Värmland. Det var en mycket varm dag (nationaldagen) och Kaiza hade både hjort och andra viltstörningar i spåret. Känslan när vi kom till klöven var att det hade gått bra. När sedan prislistan lästes upp och vi fick klart för oss att vi vunnit var lyckan total. Mycket roligt! SSRK Dalarnas SM-uttagning i viltspår har vi också deltagit i samt jubileumsspår ordnat av SSRK.

Vi har varit i Sysslebäck på Nose Work tävling. Den här gången var det utomhus sök. Det gick riktigt bra och det blev ett 2:a pris och ett 3:e pris. Kaiza har blivit exteriörbedömd av domare Carina Östman och priset blev ett excellent med CK. Dalarnas vackraste hund 2019 arrangerades i Säterdalen och Kaiza gick så långt som till semifinal där hon blev utslagen av en Skotsk Hjorthund.

Nu ser vi fram mot ett nytt år och förhoppningsvis valpar i vår. Vi har valt en ung hane som vi tror ”matchar” Kaiza fint. Det ser vi mest fram emot 2022. Vi kan inte säga det nog men: -Kom ihåg att pandemin har fortfarande ett grepp om oss och vår förhoppning är att alla tar sitt ansvar och vaccinerar sig och följer alla restriktioner. Håll i, håll ut!!

Vi önskar Er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2022!

Eva-Lis & Håkan, Kaiza

Rulla till toppen