Titta i gom och hals!

Titta i gom och hals! Under ca 2 veckor har Kaiza luktat illa från munnen. Jag har torkat och skött om de små munveck hon har och tyckt att lukten försvunnit, men ibland har det kommit en odör. I onsdags satt jag på gräsmattan med hundarna när Kaiza plötsligt öppnar munnen och jag kan se ner i svalg och gom. I gommen långt ner sitter något fast. Till min förskräckelse ser jag att det är en träbit som sitter långt ner i gommen. Sticker in fingrarna och lyckas ta bort den. Träbiten är ca 5 cm och har skavt i gommen och det blöder lite. Vi vet inte när detta hänt eftersom Kaiza inte brukar gnaga, bära eller hämta träbitar/pinnar. En uppmaning till er alla! Titta i era hundars svalg och gom inte bara på tänderna! ?? Kaizas sår i gommen har läkt fint och hon mår bra och luktar inte illa längre.

Ellen har varit på 13 veckors vaccinering och hon har ökat rejält i vikt på en månad från 7,2 kg till 10,9 kg! Hon växer så det knakar. Rapporter har kommit från valparna i kullen och alla mår fint, har fått vaccination, är/har varit på semester och upplever massor. Roligt är att alla valpar upplevs som mycket trygga och finner sig i olika miljöer. Nu är snart vår semester slut men en vecka återstår, sen börjar en ny termin för mig med nya elever och höstens aktiviteter för både Kaiza och Ellen. Vi önskar er en fortsatt skön sensommar och i morgon är det augusti vilket innebär kräftfiske. Ha det gott! Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen

Här kommer Ellen
Träbiten som Kaiza hade i gommen
Båttur med hundarna
Nya upptäckter
Ellen och Martin
Rulla till toppen