Doftprov Nose Work 1

Vi har haft ett skönt sportlov här hemma med mycket sol och träning inför Ellens debut i Nose Work. I tisdags blev hundarna i Hopp och Dressyrkullen 10 månader och då var det fritt fram att göra doftprovet Eukalyptus i Nose Work för Ellen. I lördags åkte vi till Kolbäck i Västmanland och det var en mycket kall dag. När vi kom dit fick jag veta att provet skulle göras i ett stall! Ellen har aldrig varit i ett stall eller känt dofter av häst så jag hade ingen förhoppning att vi skulle klara provet. När vi kom in i stallet låg 12 kartonger på rad på stallgången. Ellen tyckte att det luktade mycket gott av hö och häst så det blev en utmaning att locka henne till kartongerna. Vi klarade tiden (3 minuter) med god marginal och när hon tydligt visade vilken av kartongerna som doften fanns i var jag snabb att säga MARKERA! Det var en lycklig matte som kom ut till kennelmormor som väntade utanför. Nu är det fritt fram att anmäla till TSM och TEM och vi tränar på alla momenten dvs behållare, fordon, inom- och utomhus sök.

I torsdags var vi till Säfsen och hälsade på familjen Holmstrand som har Willow Grouse So Unique ”Harry”. Harry har utvecklats till en fin hund och han hade det så bra med sina människosyskon Jack och Maggie. Stort Tack till alla valpköpare som skickat så fina sportlovsbilder med olika aktiviteter med hundarna. Vi kommer nu att träna vidare med både Kaiza och Ellen i Nose Work och väntar att snön ska försvinna så vi kan börja med viltspår. /Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen ???

Doftprovet på stallgången
Fin rosett
Harry
Lycklig och glad Ellen med matte
Willow Grouse So Unique ”Harry” 10 månader
Harry
Rulla till toppen