Viltspår, utställning och NW1 titel

Veckan efter midsommar var vår kennelpojke Wilhelm hos oss. Det blev mycket bad och fiske som både Ellen och Kaiza gillar. I början av juli var det dags för Ellen att gå sitt första officiella viltspårsprov i öppenklass och domare var Bent-Olov Almén. Domarens utlåtande löd så här. ”En hund som börjar lite tveksamt men som spårar bättre och bättre.” Det blev ett 1:a pris. Efter en nästan en vecka på resandefot var det dags att åka till Sunne på SSRK sommarutställning. Kennelmormor och jag gick upp tidigt så att vi kunde vara på plats vid 08.00. Det var 8 st tikar anmälda i juniorklass och vår ”Hoppetossa” Ellen fixade en fin 4:e placering. Domare för dagen var Lars Widén och utlåtandet löd så här: ” Feminin helhet, vackert huvud och mörka ögon, nosparti som kunde vara en tanke längre, något halsskinn, stark överlinje, korrekt ansatt svans, ok vinklad rör sig bra när hon vill, utmärkt färg och päls.” Efter utställningen åkte vi till Sysslebäck och tog in på Långbergets Sporthotell. Ett hotell som ligger bland de blånande bergen i norra Värmland. På söndag lunch sammanstrålande vi med Håkan och Kaiza vid Sysslebäcks folkpark, det var dags för TSM1. Det var mycket varmt och Håkan och Kaiza startade som nr 4. Kaiza tog alla 4 söken och sitt sista diplom för att få titeln NW1. Hon var inte lika snabb i söken som vanligt vilket kan vara värmen som påverkade. Ellen och jag startade som nr 8 och vid första söket som är utomhus vill hon inte söka utan går rakt igenom planen, lockar tillbaka henne och hon luktar och fryser på en soffa. Markera säger jag, fel säger domaren. Ellen löser sedan alla gömmor och döm om min förvåning vi kommer på 2:a plats i inomhussöket som hon tog på 15,62 sekunder. Det här berättigar Kaiza att gå upp och tävla i Nose Work 2 efter att hon gjort doftprovet, så roligt! Nu tränar vi vidare med alla aktiviteter vi har framför oss och det kommer några tävlingar innan ledigheten är slut./Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen ????

Fiske med bästa Wilhelm
Bästa kompisarna badar
Utsikt från Långbergets Sporthotell
Ellen 14 månader
Glad husse och matte
Kaizas fina prisrosetter
Ellen och Wilhelm myser
230702 1:a pris öppenklass viltspår
SSRK Värmland Sunne 230708
Ellen 4:a i juniorklass
Ellens fina pris
Rulla till toppen