SE VCH och Nose Work

Nu var det länge sedan vi uppdaterade vilket beror på att vi haft krångel med hemsidan. I mitten av augusti var det dags för Fjällsniffen i Tänndalen, Härjedalen. Vi åkte redan på torsdagen och bodde som vanligt på Ski Lodge i Tänndalen. På fredagen var det tävlingar och för Ellen gick det inte bra vilket berodde på att Kaiza och jag startade precis innan. Hon sökte hela tiden efter Kaiza. Kaiza hade inte heller några toppen resultat den dagen. På lördagen var det dags igen och då blev det 75 poäng för Kaiza och hon blir 2:a i behållarsök med tiden 00:21,16. Det gick lite bättre för Ellen men inget resultat att skryta med. Springer Mellansverige har haft sin årliga viltspårstävling i skogarna runt Sellnäs utanför Borlänge. Ellen och Eva-Lis kom på en hedrande 6:e plats och hon tog sin andra 1.a. Vann tävlingen gjorde SE VCH RLD N NW1 Kristaras Lucky Lester, Anders Jannesson, Karlskoga. Grattis!

Under veckan som gått har jag (Håkan) Varit i Sysslebäck hos Carinastriss och gått en kurs i Nose work med inriktning på NW 2. Jättebra kurs och mycket bra kursledare och deltagare. Helgen innan var det tävlingar i TEM 1 behållare och utomhussök. Kaiza tog 75 poäng båda dagarna men blev 2 bästa hund på sök 3 på tiden 00:7,69 i behållarsök.

Ellen blev SE VCH svensk viltspårschampion i slutet av augusti. Hon har gått alla prov för olika domare och med både Eva-Lis och mig i linan. Hon är duktig och ger inte upp trots svårigheter med både väder och vind. Nu väntar en del jakter både här hemma och i Lappland innan det är dags för nästa Nose Work tävling och ett steg upp i NW 2. Önskar Er en fortsatt fin september. /Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen 🍂🍁

Rulla till toppen