Höstsniffen SSE x 4

I lördags var det dags för Höstsniffen i Malung. Vi startade i eftermiddagsgruppen och först ut var Kaiza. Domare för dagen var Lena Östman. Behållarsöket tog Kaiza på 00:24.41 och SSE för fint fokus och stor självständighet, fångar gömman i vind och fullföljer. Nästa sök var inomhus sök och där får hon nästa SSE för supersnabbt beslut som föraren köper direkt, snyggt!!Tiden var 00:05.66 Utomhussöket går hon direkt på gömman och SSE för hund som fäster upp förare och som litar på sin hund. Tiden var 00:07.97, sedan var det bara fordonssöket kvar och SSE för ett fint fokuserat sök i långt koppel! (5 meter) Tiden 00:29.47 Det blev inget SSE diplom den här gången pga att det var samma domare som dömde. Vid prisutdelningen fanns en känsla att det gått riktigt bra och Kaiza hade bästa tiderna på inomhus och utomhussöken. När det sedan var dags för den totala tiden stod vi som vinnare på tiden 01:07.51 Jippi Kaiza har ännu visat hur bra hon är och STORT TACK till alla instruktörer i Sysslebäck (på kursen) som lärt mig så mycket inte minst att jobba med 5 meters lina. Ellens resultat glömmer vi för den här dagen. Ett STORT TACK till Malungs Kennelklubb för en mycket trevlig och välarrangerad tävling! 🐶🏡🚙📦🛋️

Söndag var det dags att åka till Skinnskatteberg för Kaizas sista TSM 1. Vi startade bra med ett SSE i utomhussök och sedan gick det bra fram till behållare där jag (Håkan) gjorde en total miss och felmarkerade. Sammanlagt blev det 75 poäng och ett SSE. Ellen och Eva-Lis började jättebra med ett supersnabbt utomhussök 00:06.97 och Ellens första SSE. Sedan slog Ellens ofokuserade sida till när hon ska kolla domare och tidtagare så resultaten blev där efter. Hon kom på andra plats i utomhussöket och fick en fin prisrosett och en boll. Nu laddar vi om för älgjakt och Kaiza står stand-by för eftersök och Ellen vilar sig i form. Skit jakt på er! Eva-Lis & Håkan. Kaiza och Ellen 🍁🐶🍂🫎🍁

Rulla till toppen