Ellen Diplom TSM1

I går deltog Ellen och jag i Nose Work tävlingen ”Nosa I Nås” som arrangerades av Gagnef/Floda Brukshundsklubb. Det var TSM 1 och vi startade som andra ekipage på eftermiddagen. När vi gick banvandringen fick vi veta att det var 2 min på behållarsöket, inomhussöket 2,5 minut, utomhussöket 3 min och fordonssöket 2 minuter. Ellen var som på tidigare tävlingar ofokuserad till en början och tittade vad både domare och tidtagare har för sig innan hon gör söket. När vi hade klarat 3 av 4 sök och bara hade fordonssöket kvar var jag mycket spänd på hur det skulle gå. Släpper på henne och hon söker bra på den ena bilen, men hon gör ett snabbt överslag att doften är på den andra bilen. När tidtagaren säger att vi har 30 sekunder kvar har vi inte hittat doften, men när jag säger markera är vi precis på tiden. Åh va glad jag blev!! Vi tar vårt första diplom i TSM 1!! Jag är så glad över Ellens och mitt diplom och vi ska givetvis fortsätta att ta de övriga två.🐶📦🚗🛋🏡

På måndagen samma vecka var Håkan och Ellen till Bjursås och gick ett viltspårsprov. Ellen tar ett 1:a pris och domarens utlåtande var ”En hund som ringar runt i starten. Tar sedan utspåret. Följer spåret fint på alla sträckor. Klarar alla vinklar bra. Mycket spårmotiverad och metodisk i sitt arbete.” Hurra va Ellen är bra! 🐶🌲🦌

Nu kommer vi att ta lite ledigt från tävlingar och ägna oss åt jakten. Idag har vi varit till skogen och tagit tallar som står vid fågelstugorna och granris att pryda urnor och korgar med. Vi önskar er alla en fin Allahelgonna helg! Eva-Lis & Håkan Kaiza och Ellen 😊🥰🐶🐶

Rulla till toppen