Härliga Härjedalen levererar

Tidigt i lördagsmorse steg vi upp för att åka först till Sveg och sedan till fäboden. Det var Håkan, Kennel mormor och jag och Kaiza förstås. Några mil innan Sveg fick vi se något i diket och det var den här krabaten. Jag kan lova att vi hade puls alla tre trots att vi satt i bilen. Björnen gick i diket och gick upp på vägen och sedan ner i diket och vips var den borta. Det var ett mäktigt möte och det första för oss alla tre. Kaiza som låg i bilen och såg allt blev minst sagt tokig hon skällde och gnällde, men vi skulle tro att hon inte skulle visa några sådana tendenser om det var i skogen och hon mötte en björn. När vi hämtat oss och och glädjen var på topp åkte vi till Vuajas butik Sveg. Kaiza fick en ny sele att ha när vi vandrar i fjällen med en expanderlina och ett bälte till husse/matte att fästa linan i. Sedan åkte vi till fäboden där jag (Eva-Lis) har mina rötter på min mormors sida. Vi hade tagit med oss Sellnäsplanka som vi festade loss på tillsammans med Stina och Lars-Gunnar. Tack för er gästfrihet och att vi fick komma! Idag söndag var det dags att åka hem igen och då såg vi ”bara” 2 fina tjädertuppar. Kaiza har minst sagt haft det jättebra i Härjedalen och det finns mycket fågel och vilt att lukta efter. I augusti är det dags för fågelpremiären, men innan dess hinner vi dit igen. Ha en fin vecka och håll avstånd trots att Ni kanske fått vaccination! /Eva-Lis & Håkan. Kaiza

Här kommer björnen upp på vägen och vänder sedan om mot diket

På väg ner i diket och mot skogen

Vänsjö Buan

Kaiza med sin fina sele från Vuaja

Rulla till toppen