Viltspårsvinnare

Vi har ännu en gång fått bekräftat att Kaiza inte gör oss besvikna. I går vann hon Nordiska Hunds Vandringspris i viltspår. Vi styrde mot Värmland igår morse i ett varmt och somrigt landskap. När vi kom fram blev vi lottade en domare och vi fick Jan-Erik Nilsson, sammanlagt både lördag och söndag var det 17 ekipage som deltog. Kaiza och jag fick vänta innan det blev vår tur. Jag hade vattnat på henne ordentligt och hade vatten med mig under spåret. Kaiza tog starten snabbt och jag kunde se att det var färska hjortspår och andra viltstörningar. Känslan när vi gått spåret var att det hade gått bra. Det blev sedan en lång väntan innan sista ekipagen kom i mål och Kaiza fick svalka sig i Klarälven. När sedan arrangörerna började bakifrån med att läsa upp resultatlistan och vi förstod att vi var bland de fem bästa var jag supernöjd. När de sedan läste upp vinnaren var det ett lyckorus som for igenom hjärtat. Domarens utlåtande löd så här: ”Ett utmärkt spårarbete från början till slut. Kryssade på sträcka 1, 2 och 3. Ett mycket rutinerat ekipage. En viltåterföring på sträcka 1 av föraren.” Detta resulterade i ett 1:a pris och Hp. Kaiza och jag har kämpat och tränat både spår och Nose Work och nu har det gett resultat. Bilen rullade lätt hemåt och vi firade både nationaldag och Kaiza med cava när vi var hemma. Tack till Nordiska Hund för ett trevlig arrangemang och till Caisa, Ulle och Calle E som tipsat oss!

Vatten apportering har vi också ägnat oss åt och vi kommer igen med vattenprovet. Nu vilar vi oss en vecka innan vi tar tag i nästa utmaning. Ha det bra och njut i det vackra vädret det gör Kaiza och jag. /Kaiza , Håkan och Eva-Lis

Kaiza på spåret

Kaiza tar ett bad i Klarälven

Tillsammans med domare Jan-Erik Nilsson

2:a Sofia med Andy, Kaiza och jag, 3:a Kerstin med Obbe

Vi firade när vi kom hem både nationaldag och Kaizas fina vinst

Kaiza nationaldags fin

Rulla till toppen