Höstaktiviteter

Nu är förberedelserna nästan klara för årets älgjakt. Kaiza och jag tillbringar mycket tid i skogen med att kontrollera älgpass och jaga skogsfågel. Nästa vecka åker jag till Nattavaara i Gällivare Kommun för att jaga älg. Det ska bli riktigt roligt och spännande. Förra helgen deltog Kaiza och jag i Bergslagscupen arrangerat av SSRK Bergslagen. En cup med ett vanligt öppenklass spår där Kaiza tog an spåret bra men sedan gick hon på färskt vilt. Vi såg älgko med kalv, hjort, orrar mm så det blev raskt tre återtag och resultatet därefter. Under mina år som domare och jägare har jag aldrig varit med om så mycket vilt på samma gång. Cupen avslutades sedan med en passivitetsövning som jag inte tycker passar in på en viltspårscup utan mera på en tävling för brukshundar. Cuperna ska i mitt tycke likna ett eftersök så mycket som möjligt och passiviteten ska i så fall göras i skogen och inte med 12 andra hundar.

Hösten innebär också svamp och bärplockning samt ta hand om det vi har här hemma. Blir lite som en ekorre. Kaizas höst kommer att innehålla jakter i alla former både här hemma och borta samt en utställning. Ha det bra och skitjakt på er alla! /Håkan och Kaiza

Den här fina kalven kom när vi tittade till ett av älgpassen
Passivitets övning
Kaiza tar an spåret bra
Ett fint pris fick vi iallafall med oss hem

Kennel mormor följde med på jakt och lingonplockning
Efter jakt blev det lingonplockning

Rulla till toppen