Älgjakt

För två veckor sedan var jag i Nattavaara i Norrbotten och jagade älg, en resa på 105 mil enkel resa. Vi var 6 st som jagade och vi hade 4 st jämthundar med oss. Det var mycket fina jaktmarker och vi hade ca 5000 ha mark att jaga på. Vädret var inte med oss och det var regnigt och blåsigt. Det blev två djur fällda, en stor och fin tjur och en kalv fick vi med oss hem. Här hemma håller vi som bäst på att förbereda älgpass inför vecka 41. I går när vi åkte till skogen och inte hade bössan med oss så stötte vi upp en fin tjäderhöna. Kaiza blev som förbytt och ville inte släppa fågeln som satt i nosen hela skogsturen. Den här helgen skulle vi egentligen ha varit i Östersund på utställning med Kaiza, men Eva-Lis blev sjuk så vi blev hemma. Här nedanför kommer lite bilder från Nattavaara och här hemma. Ha en fin vecka! /Håkan, Eva-Lis och Kaiza

Jaktkamraterna i Nattavaara
Fika och genomgång av dagens första såt
En fin tjur för Paavo
Mattias, kalven och Paavo
Firade dagens älgar med Moet
Min rums och jaktkamrat Paavo
Fin tjäderhöma på jaktmarkerna
Kaiza gör ett språnghopp på myren
Eva-Lis kollar Klockarbergsvägen 45
Kaffe smakar bäst i skogen
Rulla till toppen