Fjällsniffen

I fredags åkte vi till Härjedalen. Först stannade vi i Vänsjöbuan där Lars-Gunnar bjöd på nyupptagen sik och abborre. Jättegott! Vi fortsatte sedan till Tänndalen och Ski lodge för att delta på Fjällsniffen, en 2 dagars Nose Work tävling. Kaiza och Håkan tävlar i NW1 och det var TSM. Samlingen var tidigt på lördag morgon och Kaiza startade med behållarsök och inomhussök. Inomhussök har Kaiza haft svårt med och det var i ett lekrum fullt med leksaker och kuddar. Kaiza tar gömman direkt, tyvärr missade hon alla övriga söken. Håkan var ändå glad för att hon klarade inomhussöket som varit Kaizas svåraste sök.

På söndagen klarade hon behållarsöket utan problem, tog även inomhussöket som var i ett kök. När det var dags för utomhussöket hade hon inga problem, men dess värre när hon skulle söka av fordonssöket som var tre snöskotrar fick hon bekymmer och det blev en felmarkering. Gladast är Håkan som tilldelades SSE på utomhussöket på söndagen. SSE = Särskilt samspelt ekipage. Jättekul!

Håkan och Kaiza återvände till Vänsjöbuan på söndagen för att invänta skogsfågeljakten som börjar den här veckan. Ellen och jag åkte hem för jobb. Nu säger vi skitjakt till Kaiza och Håkan och hoppas på fågel! Eva-Lis & Ellen

Abborrfilé mums!
Ellen spanar in renarna och är inte rädd.
En mycket glad husse
Två glada fjällentusiaster
Markera! Rätt!
Det är härligt i fjällen tycker Ellen
Hamra och Svansjöliften
Rulla till toppen