Fågeljakt

Hemma igen efter en härlig vecka i Härjedalen. I torsdags var det dags att släppa Kaiza och Lars-Gunnar hade tittat innan vart det kunde vara lämpligt att släppa henne med tanke på björnjakten som pågår. Kaiza fick fina uppflog på torsdagsförmiddagen, men inget inom skotthåll. Vi åt, vilade och tog oss an platsen igen där hon stött upp fågel och när man minst anar det kom fågeln inom skotthåll och lyckan var total. Tyvärr hamnade fågeln i en stenskreva så Kaiza kunde inte apportera den. Känslan när allt stämmer med fågel, hund och skott går inte att beskriva. Att jaga skogsfågel är nog bland det svåraste man kan göra, men så roligt. Kaiza visar än en gång vilken duktig ”allround hund” hon är! Ett stort TACK till Lars-Gunnar för husrum och trevliga dagar och till våra nyfunna vänner från Holland som var lyriska över att få vara med på fågeljakt. Nu blir det att ordna med jaktpass här hemma och Kaiza och bössan får följa med.

Idag fyller valparna 4 månader vilket innebär att de får ställas ut på officiell utställning och en del kurser öppnas upp för dem. Ellen ska börja på valpkurs på måndag samt göra debut i utställningsringen till helgen i Karlsborg . Ha en fin vecka! Jag kommer att leva länge på årets premiär av fågeljakt! Håkan och Kaiza.

Matlagning
Gregor och Kaiza
Ellen 4 månader
Kaiza in action
Lycklig jägare med Kaiza och orrtupp
Willow Grouse Indiana ”Ellen” 4 månader
Rulla till toppen