Utställning i Rättvik x 2

I lördags åkte vi till Rättvik för att delta i SSRK Dalarnas 2 dagars utställning. På lördagen var det domare Patric Ragnarsson som dömde och Ellen visade verkligen hur roligt det var att springa i ringen. Det blev en hel del hopp och skutt och en puss till domaren. Domarens kritik löd så här: ”6 mån, fina proportioner, välformat huvud, fint milt uttryck, fint djup i nospartiet, mörka fina ögon, välplacerade öron, bra bett, bra hals, stram överlinje, välformad bröstkorg, bra skuldra, rak överarm, normala vinklar bak. Fin lårbredd och låga fina hasor. Bra ben lite lösa tassar, nyttjar svansen i rörelse, rör sig lite kort och ännu ostabilt fram. Bra påskjut. Trevligt temperament, välvisad.” Den fina kritiken räckte till en 3:e plats av 5 tikar i valpklass 2.

På söndagen var det Helen Björkman som dömde. Ellen var fortfarande på topp men det var inte lika mycket hopp och studs. Kritiken löd: ”Feminin tik. Bra storlek och proportioner. Feminint välformat huvud. Bra ögon och uttryck. Ännu outvecklad i förbröst och bröstkorg. Bra ben och tassar. Något knappa vinklar fram och bak. Sluttande kors. Rör sig något ostabilt idag. Bra temperament!” Den här dagen placerade sig Ellen p en 4:e plats av 5 st. Runt ringside var det mycket trevlig stämning båda dagarna. Tack till kennelmormor Ingegärd som följde med som sällskap båda dagarna. Här hemma var det älgjakt och Kaiza hade fina dagar i skogen.Tyvärr blev det ingen kalv den här gången. Nu tar vi ”time-out” och ser fram mot att fira husse Håkan som fyller år. Önskar Er en fin vecka! /Eva-Lis, Ellen & Kaiza

Ellen i ringen
Ellen Karamellen ??
Kennelmormor och Ellen vid ring-side
Ellen 6 månader ??
Rulla till toppen