Diplom 2, TSM1, Anlagsspår

Lördagen den 6 maj åkte vi till Nordiska Hund i Värmland och tävlade i Nose Work TSM 1. Vi tävlande med båda hundarna och det var debut för Ellen. Ellen och Eva-Lis startade först och det gick riktigt bra tills sista söket som var fordonssöket. Det var 3 st små traktorer (gräsklippare) och där var matte tyvärr för snabb med att säga markera. Det blev sammanlagt 75 poäng i debuten. Sen var det Kaiza och jag som skulle ut och första söket var inomhussöket som hon tog på 9,5 sek, behållarsöket 24,1 sek, utomhus 12,7 sek och fordonssöket 7,5 sek sammanlagt 53,82 sekunder. Jag hade en bra känsla inför prisutdelningen och vi vann totalen och utomhussöket med ett SSE. Dagen började jättebra och det var ett glatt ekipage som rullade hemåt. När vi kom hem sprang hundarna in i kennelmormor Ingegärds knäveck och olyckan var framme med en bruten fotled. Nu önskar vi henne snabb bättring och många krya på dig kramar!

I lördags var det dags för Ellen att göra anlagsprovet. Det var en varm och solig morgon och hon tog spåret fint. Hon har aldrig gått så fort som 14 minuter och hon fick ett fint godkänt av domaren Mats Borg. Nu tränar vi vidare mot öppenklass. Vi önskar Er en fin vecka och njuter i det vackra vårvädret! Håkan & Eva-Lis , Kaiza och Ellen ?????

Duktiga Kaiza som vann TSM1 med Diplom, SSE
Ellens spår
Rosettskörden ???
Ellen Karamellen klarar anlagsprovet 230513
Domarutlåtandet av Mats Borg
Rulla till toppen