Nytt år nya möjligheter………….

Nytt år nya möjligheter………..I slutet av december mellan jul och nyår gjorde Kaiza och jag (Håkan) debut i TSM 2 TSM i Säffle. Det var en jättefin vinterdag på Krokstad Herrgård där tävlingen höll till. Behållar söket var ca 25 st kaffepannor av olika slag. Kaiza tog båda ”pannorna” galant och fick ett fint omdöme. ”uthållig, följsam och uthållig husse”. Vi klarade 2 av 4 sök och vi lärde oss massor. Dagen innan nyårsafton var det dags att försöka med doftprov för både Kaiza och Ellen. Kaiza klarade doften Lavendel på 15 sek medan Ellen inte hade lust att lukta den här dagen så tiden gick ut och nu återstår ett nytt prov med Lagerblad.

Nya året inleddes med en Summit i Malung på Dalarnas Paraplyfabrik. Platsen var toppenbra, mycket skrymslen, vrår, kartonger, maskiner mm. Kaiza var först ut och det gick riktigt bra, vi fick en fin rosett och ett fint omdöme av domaren Carina. Ellen klarade också rosett gränsen och hon har en del att lära i nya miljöer.

Vi har en del anmälningar till tävlingar så vi hoppas att vi kommer med. Våra mål för hundarna är att Ellen klarar TSM1 under 2024 och att Kaiza tar diplom i TSM2. Vi kommer att gå några kurser under våren både Nose Work och elitspår viltspår. Vi önskar er en fortsatt fin januari! /Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen

Rulla till toppen