Kaiza klar för nya uppdrag och Grattis på 6 års dagen!

Nu är det klart att Kaiza och jag kommer att fortsätta med narkotika och vapensök. Igår gjorde hon sina första riktiga sök och det gick utmärkt. Hon markerade både narkotika i ett källarutrymme, gjorde ett ”tomsök” dvs hittade inget, gick in i ett rum där det lågt fullt med chips på golvet utan att ta en minsta bit. Imponerande eftersom hon är en spaniel och alltid glad i något ätbart. Kaiza reagerade inte på att det slogs i dörrar eller att göra sök i mörker, allt fungerade lika bra. Till sist var det skottprövning och höghöjdsträning. Kaiza gick upp för en brant gallertrappa, upp på en ramp där hon hittade en gömma och sedan nedför trappan där jag gick först. (se bilder) Varför gör vi det här? 🤔

En av de största orsakerna är att Kaiza har en nos utöver det vanliga och tycker att det är jätteroligt samt att vi vill göra skillnad genom att minska narkotikaanvändandet samt försöka hitta de vapen eller ammunition som kan leda till ökat våld i vårt samhälle, svårare är det inte. Tilläggas kan att hon nu genomgått en hel del tester för att vara lämplig som vapen och narkotikahund. Det som ingår bla i testerna är att vem som helst ska kunna hantera henne, inga rädslor dvs mörker, höga ljud, inget agg mot andra hundar, inget skällbeteende, hon ska kunna hoppa upp på saker, ha ett driv och vara nyfiken.

Idag fyller Kaiza 6 år! Vilken hund hon är!! Hon är alltid glad, lugn, med på allt, älskar att åka bil, trivs i alla miljöer, älskar mat ja superlativen är många. Stort Tack till Christina och Tony Jakobsson, Kennel Kristaras att vi fick köpa denna underbara hund. Tack!! 🥳🍖🦴🇸🇪

Nu kommer vi att träna vidare, tävla i Nose Work och försöka ta oss till NW3. Ellen är fortfarande kvar i NW1 men hon och Eva-Lis kämpar på. Ha en fin vecka och trevlig Kristihimmelfärdshelg! Eva-Lis & Håkan, Kaiza och Ellen 😎😎🐶🐶

Rulla till toppen